luni, 30 noiembrie 2009

PEISAJ FRUMOS DAR NE-A PRINS APUSUL

Un peisaj superb , mai bine zis un apus frumos ne-a prins dupa o iesire , dupa o plimbare de intretinere , o plimbare ce o dedicam sanatatii si incercam sa o practicam zilnic. Cei trei muschetari ai Clubului de ecologisti" ARCER "(al patrulea intotdeauna lipseste)au iesit la plimbare si-au luat "sculele" si..... am pornit .

Am iesit la o plimbare care intotdeauna se lasa cu cateva imagini. Traseul nu a fost lung ,a fost un traseu care sa nu te lase cu lipsa de oxigen si cu febra musculara , un traseu usor , o plimbare benefica pentru sanatate . O ora doua in natura pe niste dealuri cu un peisaj deosebit .

Azi am vazut trei flori de una imi amintesc ca botanistul grupului mi la amintit de doua -trei ori( bellis perennis numele stintific, iar cel unguresc szazszorszep, in romana parulete banutei ) ;)BELISSIMA CA SI PIESAJUL etalat in fata noastra :)).....................cateva ciori ,cioara griva , niste potarniche- perdix perdix iar doua caprioare ce se pierdeau in feriga deasa si uscata ,precis locul de inoptare al acestor frumoase vietati .
Niste vrabii un stol intreg cauta si ei linistea si locul de refugiu . Erau ca niste frunze care cate un pic- pic, cate una sau mai multe se desfaceau de pe crengile copacului , zburau mai incolo .
Asa ca am continuat si noi mersul , ne-am oprit la o balta mica unde luna se oglindea printre niste frunze de stuf .
Seara a venit repede.
Din pacate plimbarea noastra a luat sfarsit .
Am zis incarc aceasta imagine cu apusul si cel cu potarniche care a fost surprins la inceput de plimbare , il incarc pe blogul cu pasarile.


Dar am incarcat inca cateva in plus...:D Asa a inceput saptamana , asa sa terminat ziua si porneam spre orasul poluat .... intre timp se aprindeau incet incet luminiile ......

La N Ignisul la E Mogosa la N-W Baia Mare iar acest apus cel cu care inchei seria de imagini din multele facute azi, spre S-W din punctul N 47*38'18.36'' E 23*39'14.43''.
O simpla plimbare cu imagini multe, peisaje frumose , apus invaluit de norii care au acoperit soarele prea repede,mai aveau timp inca cinci minute ,inca puteau norii sa astepte. Mai stateam si noi dar .... alta data si maine este o zi;).....noapte buna !:-h

joi, 26 noiembrie 2009

VEVERITA roscata ( sciurius vulgaris) -"MENIUL ZILEI"
PATINOAR -BAIA MARE -"Centrul vechi" -Sa redeschis Patinoarul
veneau oameni la patinoar
prima alunecare
Solo- asteptand perechea

miercuri, 25 noiembrie 2009



ARTIFICIAL

Azi dupa ce am facut o plimbare in natura pe o vale care ar trebui amenajat, o vale unde lemnele sunt doborate de drujbe sau de intemperii, de zapada cazuta prematur peste tinut ...bla bla bla, efect de sera ..etc... ma gandisem ca incarcat cu energie pozitiva am sa stau sa indur si vitregiile crizei mondiale , sa indur luminile artificiale , gandirea artificiala al omului modern;) Zis si facut . Am stat si am zabovit intr-un centru luminat prematur evenimentelor care vor urma sa vina si anume "Sarbatorile de iarna" , "Craciunul"... ( maine deschiderea patinoarului) si stateam si ma plimbam facand un tur al centrului vechi , un centru istoric distrus , schimbat , re fardat re ... prin ce a ramas , un centru istoric plin de parcari , plin de lumini artrificiale, un centru stropit cu apa si cu mult consum de energie electrica in a obtine o gheata artificiala. Ma opream ca si un om ganditor care statea sa socoteasca ce cheltuieli prevad astfel de " lux"-uri care sa faca mai luminoasa un centru inconjurat de o cladire nerenovata, de multe birturi particulare si de un panou imens avutia unui partid al unui ..." escu" cu sageata care arata in sus , probabil la lumina care ardea in plus;) Stau si socotesc si ma gandesc ca si un om cu putini bani in buzunar , un om simplu si ganditor la ce fac alesii nostrii cu bani contribuabililor , bani care se vor reflecta in chitante platite cu sume mari spre o caserie " electrica" . Plata pentru lumina folosita si consumate pentru niste becuri aprinse prematur . Spiritul Craciunului a venit si vine print-ro criza sufleteasca si gandire infantila , vine prea repede ...Ar fi bine sa se aprinda doar la momentul potrivit , atuncia cand este numai momentul;).... criza prevede economii, gandirea ecologica si reducerea de consum de energie iarasi prevede niste calcule si actiuni menite sa reduca orice risipa si consum de energie. Dar la noi ca la nimenea.
Sa continui sa ma gandesc ca si " omul frumos:...:)) nu are rost , seminarii si dezbateri sunt multe , vor fi dar toate vor dezbate altceva decat este necesar . Puteam sa merg sa intru la seminar sa fac imagine cu Puric-ul asta care a fost prezent la noi care poate zice multe si poate bine , fiecare "graieste" dar aiureli si nu la obiect . Ma gandeam ca asa o imagine cu o moaca de ganditor si o alaturare de publicitate cum ca "cauti job" este reprezentativ pentru omul modern , omul frumos care cauta si cauta ... Tara cauta presedinti, eu caut adevarul , iar altii nu cauta nimic... poate au gasit totul :)).....


Stropirea patinoarului ........MAINE SE re-DESCHIDE PATINOARUL
Ora de deschidere va fi ora 14. Pana atuncia sau facut ultimele finisari. Cei de la "Electrica" au schimbat niste becuri.Domnul administrator a asistat la incercarile de punere in functiune al unei lumini de disco - laser, a mai intrat pe patinoar , tanti de la bodega a mai despachetat niste ghete cu patine , a mai gasit un nr 49 :))... eu am mai tras o imagine doua ...

sa mai dat drumul la "congelator" conductele erau numai bune pentru a congela niste pui transati :))....iar lumina si curentul ... totul disponibil intr-o tara in plina criza...


o verificare al starii de" mediu" cica gheata si la mal ....

lumini ...si reflexii ce" am furat pe senzorul aparatului" , lumini prea devreme folosite intr-o tara in plina criza...
braduti artificiali consumatoare de energie electrica...este plin pe bul-Bucuresti

iar sub drapele ale unor tari la Primaria din Baia Mare niste "caprioare" artificiale sau niste facaturi consumau din curentul public , ...pe pervazul geamurilor niste lumini aratau ca parca sunt turturi si ma puneau sa ma gandesc ca si omul modern , omul frumos sa ma gandesc ca ar trebui inghetat si fondurile pentru cheltuieliile anapoda , cheltuieli care nu isi au rostul , consum de energie prea devreme de termen;)
Dar ce sa facem obisnuinta si lipsa de animale salbatice , lipsa de animale din imprejurimiile
orasului, gandirea unora naste monstrii:)).... naste artificialul si kitsch-ul ...
Iar tot observat a fost, cu ocazia plimbari ce am facut azi si am bagat de seama ca intr-un loc in plin centru , aproape de statia de autobuz de la P-ta Revolutiei niste ciuperci au iesit sa faca revolutie si sa isi arate palariile si astea au iesit chiar sub o vitrina al unui magazin care avea pantofi si cizme ... pardon sa nu faceti aluzie la ciuperciile care se fac ... da magazinul nu este second ... :))... oare de ce au iesit astfel de ciuperci ? ce soi de ciuperci sunt ...ca tare multe au fost :)) au venit la votare ?.... Pai dupa mine si dupa parerea mea si raman consecvent in a spune .... ciao si ciao ... Votati natura ! Natura care trebuie protejata , natura care are resurese limitate !... OPRITI ORICE RISIPA DE ORICE FEL , STINGETI LUMINA ca ... si eu sting a venit noaptea ....:
Magazin cu pantofi si cizme si in exterior cu ceva natural, ciuperci ... oare daca folosesti mult astfel de incaltari vei face ciuperci?:)))...

Reflexie la ce am vazut , azi oglinda orasului in reflexia din baltoaca :D

meditam la ce este si la ce va fi .... ca si zapada din acest sfarsit de an si astfel de risipe vin si au venit sigur prea repede intr-o tara lovita de crize.

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

vineri, 13 noiembrie 2009

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

PASARILE CERULUI

http://pasari-birdwatching-roberthitter.blogspot.com/2009/11/pitigoi-aripizborsecvente.html

Despre pitigoi-parus maior la adresa, linkul de mai sus :D

Weekend placut vizitatoriilor acestui blog !:)

luni, 2 noiembrie 2009

LUMINATIA


EXPOZITIE DE FOTOGRAFIE
"ABSTRACT"-FELICIAN SATEANU

Vernisaj expozitie :"ABSTRACT"

FELICIAN SATEANU- autorul expozitiei conf. univ. dr. Stefan Dorel Gaina Gerendi

duminică, 1 noiembrie 2009

*****


---------------------------------

Ma inspir din natura .



Fotografiez orice subiect in afara de nud .Pastrez decenta in redare si nu folosesc photoshop.Incerc sa redau cat mai natural,fara fard si cosmetizari.











METEO

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

online

who's online

categorie

natura (150) peisaj (54) macro (46) pasari (37) animale (33) diverse (32) flori (31) protectia mediului (27) BAIA MARE (26) apa (26) eveniment azi (24) alb negru (22) expozitie fotografica (20) ecologie (19) sarbatorim azi (19) culori (15) filmulet (15) toamna (15) filmulete (13) parc (13) color (11) portret (11) iarna (10) photomagazine (10) Centrul vechi Baia Mare (9) copii (9) lumini (9) mediul (9) meteorologie (9) muzica (9) sport (9) Rezervatia Naturala Paraul Peta (8) cristale de gheata (8) insecte (8) reportaj (8) rezervatie naturala (8) frunze (7) gheata (7) lac (7) obiceiuri (7) roua (7) Baraj -Firiza (6) calatorie (6) datini (6) ornitologie (6) rasarit (6) salvati planeta (6) B/W (5) abstract (5) apus (5) biserica (5) fulger (5) observatii (5) padure (5) paning (5) patinoar (5) versuri (5) ARTA FOTO (4) BAVNA-FERSIG (4) Baile 1 Mai (4) Silhouette (4) aero (4) aeroport Baia Mare (4) cristale (4) educatie de mediu (4) educatie ecologica (4) felicitare (4) folclor (4) istorie (4) oameni (4) photoranger (4) picturafotografica (4) poezie (4) primavara (4) rezervatie (4) show aerian (4) toamna.peisaj (4) traditie (4) veverita (4) viata la tara (4) zbor (4) Bucuresti (3) Maramures (3) Oradea (3) Paste (3) alb-negru (3) aria protejata (3) avion (3) blog (3) casuta (3) club foto visual-arts (3) copac (3) dans (3) efecte vizuale (3) eveniment foto BAIA MARE (3) expozitie (3) fotografia de natura (3) gainusa de balta-gallinula chloropus (3) iarna.zapada (3) la colt de strada (3) la multi ani (3) lumina artificiala (3) natura moarta (3) natura.macro (3) oi (3) ortoptere (3) parc municipal Baia Mare (3) pasari de apa (3) peisaje (3) plante (3) pod (3) presa (3) sanatate (3) seminar (3) show (3) sport.timp liber (3) stil de viata (3) taieri ilegale (3) time lapse (3) tren (3) vernisaj (3) zapada (3) ziua pamantului (3) ziua pasarilor (3) ''ARS RIVULINAE VISION ''-BAIA MARE (2) 2012 (2) AFDPR (2) Bozanta (2) CQ (2) Cluj Napoca (2) Craciun (2) Delta (2) F.I.A.F. (2) Felician Sateanu (2) HD (2) Kaze-photo (2) Lacul Bodi (2) P-ta Cetatii (2) Painting (2) Petofi Sandor (2) Referendum (2) S.O.R. (2) SOR (2) SOR -SATU MARE (2) Sarbatoarea Castanelor (2) Sighetul Marmatiei (2) WORLD WATER DAY -ZIUA MONDIALA A APEI 2011 (2) WWF (2) ZIUA INTERNATIONALA A BIODIVERSITATII (2) Ziua mondiala a meteorologiei (2) Ziua pasarilor si a arborilor (2) adunare sor (2) amfibieni (2) anticianura (2) arie protejata (2) avioane (2) baloane aer cald (2) barci (2) birdwatching (2) biserica reformata (2) buburuze (2) caprioara (2) ceata (2) cianura (2) copaci (2) decembrie (2) delta mea (2) demonstratie aviatica (2) despre fotografie (2) dinamism (2) dragoste fata de animale (2) drosere (2) earth day (2) eco friendly (2) expozitie pictura (2) ferestre (2) festival (2) filmari (2) floare (2) fotografie stil pictura (2) gard (2) hyla arborea (2) invazie (2) iris negru (2) japanese garden (2) japonia (2) jucari (2) kitsch (2) lansare album foto (2) lebada (2) lumina (2) lumina din oras (2) martisor (2) masini (2) mediu (2) midwinter count (2) monitorizare (2) mos Craciun (2) natura 2000 (2) nori (2) om de zapada (2) p-ta Revolutiei (2) pamantul (2) panning (2) pe role (2) pescuit (2) photography (2) picaturi (2) pictura (2) pitigoi (2) plante carnivore (2) ploi (2) polarizare (2) politia (2) poluare (2) poveste (2) primele flori (2) protectia animalelor (2) publicat (2) roti (2) sepia (2) svenk (2) transhumanta (2) umbre (2) ziua mondiala a mediului (2) ziua pamantului 2011 (2) ''Delta mea'' (1) ''Ipostazele padurii'' (1) .... (1) 1989 (1) 21-22 DEC (1) 3D (1) 3iulie (1) A.P.M.M.M. (1) ANUL INTERNATIONAL AL PADURILOR 2011 (1) Adonis vernalis (1) Ady Endre (1) Alcedo atthis (1) Alexandra Pasca (1) Asociatia Fotografica (1) Baia Sprie (1) Biblioteca judeteaba Petre Dulfu Baia Mare (1) Biblioteca judeteana Petre Dulfu BAIA MARE (1) Budapest (1) CLUB FOTO ARS-RIVULINAE (1) CLUB FOTO ARS-RIVULINAE BAIA MARE (1) Campul Tineretului (1) Catalina (1) Cavnic (1) Cernobil (1) Christmas (1) Cicoarea comună (Cichorium intybus) (1) Cocinella (1) Columbo (1) Craciun in Maramures (1) Creasta Cocosului (1) Curtea de Arges (1) DN 18 (1) Dan Puric (1) Danesti Chioarului (1) Datini si Obiceiuri'' Sighet (1) Duna Tv rozator (1) Dunarea (1) Dunarea. valuri (1) EDWARD WESTON (1) Ella Fitzgerald (1) Eu (1) Europa (1) Fersig (1) Floarea soarelui -Helianthus annuus (1) Foter Fesztival 2012 (1) Foter Fesztival 2013 (1) Fritillaria meleagris -Lalea pestrita (1) Gabriel Moitica (1) Gradina Botanica (1) Herastrau (1) Hollosy Simon (1) Holograma (1) Hungarian culture day -2015 (1) Iris chrysographes (1) Isus (1) Japan (1) KISS (1) Karacsony (1) Lacul Albastru (1) Lacul lebedelor (1) Lathraea squamaria (1) Leonardo Da Vinci (1) Let's do it Romania (1) Levantica -Lavandula angustifolia (1) Lukacs 22:14 (1) Luna padurii (1) M-tii Gurghiului (1) M-tii Gutai (1) Magnolia kobus var. borealalis (1) Magyar kultura napja (1) Mantis religiosa (1) Michael Jackson (1) Miculas (1) Mihai Moiceanu (1) Mihai Viteazul (1) Milvus (1) Miya Kosei (1) Mogosa (1) Mons Medius (1) Monster truck (1) Mos Nicolae (1) NO PS (1) NUCLEAR HAZARD (1) Nagybanya (1) Nick Veasey (1) Nymphaea lotus var.thermalis (1) PODUL VIILOR (1) POLAROID (1) Paul Fusco (1) Pescaras albastru (1) Pet-uri (1) Peter Falk (1) Pitesti (1) Planococcus citri (1) Pribilesti (1) R.I.P. (1) Rana temporaria (1) Razvan Voiculescu (1) Rezervatia naturala Padurea Bavna Fersig (1) RÉTROÉCLAIRAGE (1) S.O.R.BAIA MARE (1) Salticus cingulatus (1) Sasar (1) Sibelius Jean (1) Sibiu (1) Sicista subtilis (1) Somesul (1) Stadion FC Baia Mare (1) Tara Lapusului (1) Targul produselor traditionale si ecologice din Maramures (1) Tintirim (1) Toplita-natura (1) Turnul lui Stefan (1) ULIU SORECAR -buteo buteo (1) UN.ORG.protectia mediului (1) UNEP (1) Valea Muresului (1) Vandalizare (1) Varatec (1) Vidraru (1) WAD (1) WMD (1) WORLD MIGRATORY BIRD DAY 2011 (1) WORLD WATER DAY (1) WORLD WATER DAY -ZIUA MONDIALA A APEI 2013 (1) WWD (1) WWD 2013 (1) Walt Disney (1) Windows (1) X RAY (1) X'MAS (1) ZIUA ARMATEI (1) ZIUA IDENTIFICARILOR (1) ZIUA METROLOGIEI (1) ZIUA MONDIALA A STRATULUI DE OZON 2012-WORLD OZONE DAY -2012 (1) Ziua Europeana a Parcurilor Nationale (1) Ziua Mondiala a Animalelor 2012 (1) Ziua culturi maghiare (1) Ziua europeana a pasarilor (1) Ziua internationala a dansului (1) Ziua mondiala a apei (1) Ziua parcurilor din Carpati (1) adrenalina (1) aeronautica (1) agricultura (1) albastru (1) albinarit (1) albine (1) alegeri (1) allatok (1) ambulanta (1) anaglyph (1) antiplumb (1) antrenament (1) apa termala (1) aparat foto (1) arc de lumini (1) arheologie (1) arie naturala protejata Raul-Tur (1) aripi (1) asteptare (1) azi (1) barza neagra (1) berze (1) bilute (1) birdwatch (1) black man (1) black stork (1) black- white (1) blues (1) boieri (1) brad (1) cactus (1) cactusi (1) caine (1) caini (1) calatorie in timp (1) camere video (1) capre (1) caprioare artificiale (1) carusel (1) cascada (1) castane (1) casute pasari (1) cavaleri (1) ceara (1) centrala nucleara (1) ceramica (1) ceterasi (1) ciclism (1) ciconia nigra (1) cioban (1) ciocanitoare (1) circ (1) ciuperci (1) cladiri (1) clovn (1) club foto (1) codobatura (1) codobatura alba-motacilla alba (1) colindatori (1) colinzi (1) concurs foto (1) conf.univ.dr.Dorel Gaina Gerendi (1) cotofana-pica pica (1) credinta (1) crocus (1) cruci (1) cu lumina (1) cu telefonul (1) curcubeu (1) cutia milei (1) defrisare (1) desene animate (1) diamant (1) diplome (1) dragobete (1) drepturile omului (1) drops (1) drumuri (1) ecologia (1) educatie (1) educatie de mediu (1) elefant (1) elicopter.armata (1) energie alternativa (1) eroi (1) excursie (1) expozitie cactusi (1) expunere (1) fantezii (1) fara E-uri (1) fazan (1) fenomene meteo (1) filmecske (1) filmuletz (1) filmuletze (1) flori de camera (1) flori rare (1) fluture (1) fluture.macro (1) forme (1) fotografi (1) fotografie (1) fotografii de mesteri-filmulete (1) fotografii vechi (1) fotoreportaj (1) frig (1) frisby (1) fructe (1) ganditorul (1) ganduri (1) gaste (1) ger contrast (1) gheata artificiala (1) global warming (1) gradina (1) grauri (1) green way (1) greenpeace (1) greier (1) grotesc (1) gugusciuc (1) gunoaie (1) halda de pirita (1) halloween (1) hranirea pasarilor (1) iepuras (1) impresii (1) inelari (1) intalnire (1) intalniri (1) intrebare (1) intrecere (1) inundatie (1) invitatie (1) invizibilul (1) istoria fotografiei (1) joaca (1) karting (1) katicabogar (1) la colindat (1) labrador (1) ladybug (1) lant uman (1) lapte (1) link (1) link-uri (1) lisita (1) love (1) luminatia (1) lumini de gheata (1) luna (1) magazin (1) masinute (1) masuratori (1) mere (1) metru (1) mig (1) migratia (1) mioritic (1) miscarea de rezistenta anticomunista (1) mizerie (1) mm (1) monocrom (1) morbid (1) mountain bike (1) muguri (1) munca campului (1) muscarit (1) muzeu (1) narcisa (1) navigatie (1) nefardata paintografie (1) noapte (1) noapte albastra (1) nud (1) nufar thermal (1) nufer (1) nuferi (1) obiecte (1) om (1) ora pamantului (1) orientaristi (1) origami (1) paianjeni (1) paine (1) paintografie (1) paintografie naturala (1) palinca (1) parteneri (1) partie (1) pasare (1) pasarele (1) pasari.animale (1) pasari.portret (1) pascale (1) patinaj (1) peisaj cu barca (1) pescarus albastru-alcedo atthis (1) peste (1) photo contest (1) piata (1) pisica (1) pitigoi albastru (1) plantari (1) plimbare (1) pluta (1) poarta maramureseana (1) port (1) porumbei (1) povestea de la colt (1) primar (1) produse bio (1) produse naturale (1) produse organice (1) proiectie (1) proiectii (1) protectia pasarilor (1) ragcsalo (1) rate (1) raze (1) real (1) reflexii (1) religie (1) reproduceri (1) reptile (1) revelion (1) revolutie (1) rosu (1) roz (1) sala MilleniumII (1) salonul de primavara (1) sampanie (1) sarbatoare (1) sarbatoarea (1) sarbatori de iarna (1) sarpe (1) sat medieval (1) scanare (1) schiuri (1) sculpturi (1) se intrec cu umbrele (1) septepuntata (1) serie (1) sighet (1) simpozion (1) situatii (1) snow flakes crystals (1) soare (1) social (1) souvenir (1) spital (1) sport extrem (1) star (1) starci (1) statuete (1) statui (1) stele de gheata (1) sticlete-carduelis carduelis (1) street (1) struguri (1) sub 1 cm (1) summit (1) tabara foto (1) tanc (1) targ verde (1) testoase (1) tir-uri (1) traditii (1) trandafir (1) trestie (1) tricolor (1) triptic (1) tun (1) turnir (1) umbrela (1) umor (1) unitate de masura m (1) urare (1) urs (1) usi (1) vale (1) valea Usturoiului (1) valuri (1) vase (1) vax (1) verde (1) versek (1) viata (1) viteza (1) vulpe-fox (1) water (1) wax (1) world wetlands day 2011 (1) ziua mondiala a mediului (1) ziua copiilor (1) ziua mamelor (1) ziua mondiala a diabetului (1) ziua mondiala a mediului 2011 (1) ziua mondiala a mediului 2013 (1) ziua mondiala a mediului 2015 (1) ziua mondiala a sanatatii (1) ziua mondiala a zonelor umede (1) ziua politiei (1) zona verde (1) zoom (1)

top100

TOP100ADD.COM - ADD YOUR SITE, BOOST YOUR TRAFFIC.

COPYRIGHT

Toate fotografiile sunt creatiile mele personale si sunt titularul de copyright ,fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul scris al meu personal. --------- LEGEA nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe

COPYRIGHT

All photos are protected by copyright and cannot be used or reproduced without the written consent of the owner.
Erdélyi Blog Térkép
Powered By Blogger