miercuri, 25 martie 2009

ACTIVITATI DE ZIUA PASARILOR

ACTIVITATI DE ZIUA PASARILOR, DE ZIUA PAMANTULUI , MEDIULUI .....

Zona rezervatiei Bavna -Padurea Fersig este loc ideal pentru ore in aer liber , unde poti invata despre pasari despre flora si fauna unde poti studia tot ce este viu si tot ce este interesant . Copiilor le plac astfel de iesiri in aer liber . Sunt foarte receptivi si ar putea sa petreaca ore in sir punandu-ti intrebari si cautand raspunsuri .
In fiecare an se deruleaza diferite activitati educative , proiecte de mediu , dezbateri pe teme de mediu ,ecologie si protectia mediului, iesiri pe teren , vizitarea unor zone unde activitatiile sunt diferite , de la ecologizari pana la montatul casutelor pentru pasarele . Astfel de activitati ne unesc si ne fac mai tari sa protejam mediul asta sensibil pus la grele incercari de faptele negative facute de mana unor oameni cu rea intentie . Noi cei care suntem in imagine , iubim natura si credem in cea ce facem , Stim ca sunt tare putini care mai fac activitati fie de voluntariat fie de orice fel dedicat mediului si benefic naturi . Natura ne cheama sa fim impreuna si ne uneste in idealuri comune . Speram ca se vor alatura cat mai multi si ne vor urma exemplul. Ii asteptam cu drag !
---------------------------------------------------------------------

SUB CASUTA PASARILOR
In rezervatia Bavna sau montat casute pentru pasari , cateva au fost deja distruse deodata cu taierile din acest perimetru al unor stejari seculari !!!
LA CEL MAI DREPT STEJAR DIN ARIA PROTEJATA
COPII VOR MONTA CASUTE PENTRU PASARI
Maini marunte si dornice sa faca un bine sau intrecut in confectionarea unor casute pentru pasarele .Este prima lectie in care se invata greu ,practica , practica dar au reusit .Cu un pic de ajutor fiecare copil a stiut sa confectioneze casute pentru micile inaripate . Abia au asteptat sa le monteze ....


SCOALA DIN MIRESUL MARE -MICI ORNITOLOGI,
ACTIVITATI DIN SCOALA,
INVATAM SA PROTEJAM PASARILE
O lectie despre pasari si despre protectia berzelor.Cu mare bucurie copii au aflat lucruri interesante despre pasari si despre protectia lor .Sa pornit si un concurs , cine deseneaza cea mai frumoasa pasare .Materialele educative , pliantele , afisele au fost de mare ajutor.

CADRE DIDACTICE SI COPII CU LUCRARILE REALIZATE DE ZIUA PASARILOR

Pe holul scoli desenele au fost expuse pentru a putea fi vizualizate de toti care intra in scoala .Grupul de mici ecologisti si ornitologi au creat nu numai desene ci si interes si pentru alti copi care se vor alatura activitatiilor care se vor derula in viitorul apropiat. Acesti minunati copii au fost indrumati de invatatori si cadre didactice .
"Rezervaţia Bavna- colţ de rai

În aceşti 4 ani de când l-am cunoscut pe domnul învăţător, în fiecare primăvară am făcut câte o mică excursie la pădure.Pădurea este mare, ca şi frumuseţea ei. Momentele alese de domnul învăţător pentru a o vizita era perioada în care covorul multicolor de flori ne îmbia la cules. O singură floare nu aveam voie să o culegem. Era laleaua pestriţă, acea floare de coloare roz, cu puncte negre pe ea, în formă de cupe de la curţile împărăteşti.
Copacii imenşi în care predomină stejarul , fac ca o mulţime de păsări, de la cele mai mici până la stârcul cenuşiu, să-şi găsească locul unde-şi clocesc ouăle şi-şi cresc puişorii.
În timpul excursiilor ne-am întâlnit cu elevi din Baia Mare, din Lucăceşti şi am legat prietenii. De fiecare dată am avut oaspeţi de seamă, cu adevărat pasionaţi de natură, care ne.au îndemnat să avem grijă de ea: să plantăm arbuşti, să punem căsuţe pentru păsărele, să ducem provizii iarna pentru animalele din pădure, să îngrijim animalele fără stăpân sau rănite, să nu trecem nepăsători pe lângă mizeria lăsată de alţii. Trebuie să mulţumim pentru aceasta profesorilor: Ioan Nădişan, Marcelina şi Radu Hotea,. Cornelica Mureşan, Alexandrina Ciontea, Vasile Mărieş , domnilor de la Garda de mediu : Dănilă Vlad, Robert Hitter şi silvicultorilor Alin Ghita şi Gheorghe Lazăr.
De abia aşteptăm să ne reîntoarcem în mijlocul acestui “colţ de rai” pe care asemeni păsărelelor îl iubim nespus de mult!
Chiorean Elias Adrian
Mărieş Ioana Andreea "
------------------------------------
SCOALA DIN DUMBRAVITA (MM)
In Dumbravita proiectia despre pasari a fost urmarita cu liniste si seriozitate . O lectie despre flora si fauna au putut fi invatate din urmarirea unor imagini fotografiate din natura . Un real interes a reprezentat acest nou mod de invatare . Proiectiile despre animale , pasari , flora si fauna sunt complementare studiilor ce sunt predate in scoli si licee. Copii accepta mai usor proiectiile de imagini in care pot vedea si pot sa puna si intrebari .Este foarte benefic si foarte stimulativ .Perceperea vizuala si discutiile despre ceva ce poate fi si vazut era mai bine inteles de cei mici.

Discutiile despre "Sa protejam barza alba" a fost primit cu mare interes . SCOALA DIN SISESTI
Acesti minunati copii din Sisesti au asteptat cu foarte mare atentie si rabdare sa vada cum domnul director incepe sa puna in lucru aparatul de proiectie . In timpul proiectiei de imagini despre animale , pasari , flori , sau orice ce aparea proiectat pe perete ei au izbucnit de bucurie in urale si aplauze si mirati de frumuseti de culori si de contactul vizual cu ceva mare si frumos fie pasare sau fluture sau gaza sau caprioara ei nu se mai puteau opri din urale asa de mult le au placut ca se putea auzi de multe ori vauuuuuu da fain e . Mare le-a fost bucuria cand au putut vedea o insecta sau o pasare marita de cateva ori pe un peretele alb , a fost ceva de neuitat pentru ei .Orice detaliu a fost ceva fenomenal.Au pus intrebari multe ... Acesti copii mi-au intrat in suflet si cu bucurie pot spune ca abia astept orice ocazie sa le pot proiecta imagini despre pasari sau animale ce pot sa surprind din ce in ce mai greu in mediul lor natural .
Cu bucurie astept sa mai am ocazia sa le pot povesti despre experienta mea despre ce am vazut eu frumos si ce am vazut interesant in mirifica natura .Pentru ei au fost momente de basm si de povesti cum auzeam sa spuna un copil mai mare adaugand ,'nenea sunteti de la animal planet ca asa bine stiti sa le povestiti ". Eu zambind am spus mai in gluma , da povestesc, ca filmuletul nu are scris nu am mai apucat sa pun si scris ca animalele nu vorbesc si mi-a fost greu sa traduc
Copii au putut asculta si cantecele pasarilor inregistrate si redate , proiectate impreuna cu imaginiile pasarilor . Asta a fost acuma un an ... Anul acesta chiar inaintea de Ziua Pasarilor scriu si ma gandesc la distrugeriile din aria protejata de la padurea Bavna ,un loc care trebuie sa ramana neatins , trebuie sa ramana copiilor .Acestia trebuie sa beneficieze de aceasta padure si nu maini criminale care distrug .Este usor sa distrugi , dar greu sa cladesti ...Sper ca noi care suntem pentru un mediu , pentru o natura nealterata ,neatinsa , noi care suntem impotriva distrugerilor ne vom sensibiliza si ne vom uni, vom face ceva si nu vom lasam ca sa dispara o rezervatie asa frumoasa .Sa nu lasam ca acesti copii sa nu aiba parte de cea ce noi am avut. Salvati natura , salvati pamantul pentru copii nostri


Fotografiile de mai sus le-am realizat cu ocazia proiectiilor facute la scoliile sus amintite chiar in urma cu un an . Scoliile au avut proiecte de mediu , activitati in cadrul scolii unde am fost invitat sa imi expun fotografiile si sa fac proiectie de imagini despre natura ,flora si fauna . Multe imagini au fost realizate in cateva rezervatii naturale , arii protejate .
A fost frumos ... In acest an nu stiu cum va fi ...din pacate sunt obosit si bolnav .....imi este greu in fiecare zi . Dar nu ma las si incerc sa supravietuiesc cumva si eu ... Sunt dependent de natura , apa ,aer si de lumina .............

Niciun comentariu:

*****


---------------------------------

Ma inspir din natura .Fotografiez orice subiect in afara de nud .Pastrez decenta in redare si nu folosesc photoshop.Incerc sa redau cat mai natural,fara fard si cosmetizari.METEO

online

who's online

categorie

natura (150) peisaj (54) macro (46) pasari (37) animale (33) diverse (32) flori (31) protectia mediului (27) BAIA MARE (26) apa (26) eveniment azi (24) alb negru (22) expozitie fotografica (20) ecologie (19) sarbatorim azi (19) culori (15) filmulet (15) toamna (15) filmulete (13) parc (13) color (11) portret (11) iarna (10) photomagazine (10) Centrul vechi Baia Mare (9) copii (9) lumini (9) mediul (9) meteorologie (9) muzica (9) sport (9) Rezervatia Naturala Paraul Peta (8) cristale de gheata (8) insecte (8) reportaj (8) rezervatie naturala (8) frunze (7) gheata (7) lac (7) obiceiuri (7) roua (7) Baraj -Firiza (6) calatorie (6) datini (6) ornitologie (6) rasarit (6) salvati planeta (6) B/W (5) abstract (5) apus (5) biserica (5) fulger (5) observatii (5) padure (5) paning (5) patinoar (5) versuri (5) ARTA FOTO (4) BAVNA-FERSIG (4) Baile 1 Mai (4) Bucuresti (4) Silhouette (4) aero (4) aeroport Baia Mare (4) cristale (4) educatie de mediu (4) educatie ecologica (4) felicitare (4) folclor (4) istorie (4) oameni (4) photoranger (4) picturafotografica (4) poezie (4) primavara (4) rezervatie (4) show aerian (4) toamna.peisaj (4) traditie (4) veverita (4) viata la tara (4) zbor (4) Maramures (3) Oradea (3) Paste (3) alb-negru (3) aria protejata (3) avion (3) blog (3) casuta (3) club foto visual-arts (3) copac (3) dans (3) efecte vizuale (3) eveniment foto BAIA MARE (3) expozitie (3) fotografia de natura (3) gainusa de balta-gallinula chloropus (3) iarna.zapada (3) la colt de strada (3) la multi ani (3) lumina artificiala (3) natura moarta (3) natura.macro (3) oi (3) ortoptere (3) parc municipal Baia Mare (3) pasari de apa (3) peisaje (3) plante (3) pod (3) presa (3) sanatate (3) seminar (3) show (3) sport.timp liber (3) stil de viata (3) taieri ilegale (3) time lapse (3) tren (3) vernisaj (3) zapada (3) ziua pamantului (3) ziua pasarilor (3) ''ARS RIVULINAE VISION ''-BAIA MARE (2) 2012 (2) AFDPR (2) Bozanta (2) CQ (2) Cluj Napoca (2) Craciun (2) Delta (2) F.I.A.F. (2) Felician Sateanu (2) HD (2) Kaze-photo (2) Lacul Bodi (2) P-ta Cetatii (2) Painting (2) Petofi Sandor (2) Referendum (2) S.O.R. (2) SOR (2) SOR -SATU MARE (2) Sarbatoarea Castanelor (2) Sighetul Marmatiei (2) WORLD WATER DAY -ZIUA MONDIALA A APEI 2011 (2) WWF (2) ZIUA INTERNATIONALA A BIODIVERSITATII (2) Ziua mondiala a meteorologiei (2) Ziua pasarilor si a arborilor (2) adunare sor (2) amfibieni (2) anticianura (2) arie protejata (2) avioane (2) baloane aer cald (2) barci (2) birdwatching (2) biserica reformata (2) buburuze (2) caprioara (2) ceata (2) cianura (2) copaci (2) decembrie (2) delta mea (2) demonstratie aviatica (2) despre fotografie (2) dinamism (2) dragoste fata de animale (2) drosere (2) earth day (2) eco friendly (2) expozitie pictura (2) ferestre (2) festival (2) filmari (2) floare (2) fotografie stil pictura (2) gard (2) hyla arborea (2) invazie (2) iris negru (2) japanese garden (2) japonia (2) jucari (2) kitsch (2) lansare album foto (2) lebada (2) lumina (2) lumina din oras (2) martisor (2) masini (2) mediu (2) midwinter count (2) monitorizare (2) mos Craciun (2) natura 2000 (2) nori (2) om de zapada (2) p-ta Revolutiei (2) pamantul (2) panning (2) pe role (2) pescuit (2) photography (2) picaturi (2) pictura (2) pitigoi (2) plante carnivore (2) ploi (2) polarizare (2) politia (2) poluare (2) poveste (2) primele flori (2) protectia animalelor (2) publicat (2) revolutie (2) roti (2) sepia (2) svenk (2) transhumanta (2) umbre (2) ziua mondiala a mediului (2) ziua pamantului 2011 (2) ''Delta mea'' (1) ''Ipostazele padurii'' (1) .... (1) 1989 (1) 21-22 DEC (1) 3D (1) 3iulie (1) A.P.M.M.M. (1) ANUL INTERNATIONAL AL PADURILOR 2011 (1) Adonis vernalis (1) Ady Endre (1) Alcedo atthis (1) Alexandra Pasca (1) Asociatia Fotografica (1) Baia Sprie (1) Biblioteca judeteaba Petre Dulfu Baia Mare (1) Biblioteca judeteana Petre Dulfu BAIA MARE (1) Budapest (1) CLUB FOTO ARS-RIVULINAE (1) CLUB FOTO ARS-RIVULINAE BAIA MARE (1) Campul Tineretului (1) Catalina (1) Cavnic (1) Cernobil (1) Christmas (1) Cicoarea comună (Cichorium intybus) (1) Cocinella (1) Columbo (1) Craciun in Maramures (1) Creasta Cocosului (1) Curtea de Arges (1) DN 18 (1) Dan Puric (1) Danesti Chioarului (1) Datini si Obiceiuri'' Sighet (1) Duna Tv rozator (1) Dunarea (1) Dunarea. valuri (1) EDWARD WESTON (1) Ella Fitzgerald (1) Eu (1) Europa (1) Fersig (1) Floarea soarelui -Helianthus annuus (1) Foter Fesztival 2012 (1) Foter Fesztival 2013 (1) Fritillaria meleagris -Lalea pestrita (1) Gabriel Moitica (1) Gradina Botanica (1) Herastrau (1) Hollosy Simon (1) Holograma (1) Hungarian culture day -2015 (1) Iris chrysographes (1) Isus (1) Japan (1) KISS (1) Karacsony (1) Lacul Albastru (1) Lacul lebedelor (1) Lathraea squamaria (1) Leonardo Da Vinci (1) Let's do it Romania (1) Levantica -Lavandula angustifolia (1) Lukacs 22:14 (1) Luna padurii (1) M-tii Gurghiului (1) M-tii Gutai (1) Magnolia kobus var. borealalis (1) Magyar kultura napja (1) Mantis religiosa (1) Michael Jackson (1) Miculas (1) Mihai Moiceanu (1) Mihai Viteazul (1) Milvus (1) Miya Kosei (1) Mogosa (1) Mons Medius (1) Monster truck (1) Mos Nicolae (1) NO PS (1) NUCLEAR HAZARD (1) Nagybanya (1) Nick Veasey (1) Nymphaea lotus var.thermalis (1) PODUL VIILOR (1) POLAROID (1) Paul Fusco (1) Pescaras albastru (1) Pet-uri (1) Peter Falk (1) Pitesti (1) Planococcus citri (1) Pribilesti (1) R.I.P. (1) Rana temporaria (1) Razvan Voiculescu (1) Rezervatia naturala Padurea Bavna Fersig (1) RÉTROÉCLAIRAGE (1) S.O.R.BAIA MARE (1) Salticus cingulatus (1) Sasar (1) Sibelius Jean (1) Sibiu (1) Sicista subtilis (1) Somesul (1) Stadion FC Baia Mare (1) Tara Lapusului (1) Targul produselor traditionale si ecologice din Maramures (1) Tintirim (1) Toplita-natura (1) Turnul lui Stefan (1) ULIU SORECAR -buteo buteo (1) UN.ORG.protectia mediului (1) UNEP (1) Valea Muresului (1) Vandalizare (1) Varatec (1) Vidraru (1) WAD (1) WMD (1) WORLD MIGRATORY BIRD DAY 2011 (1) WORLD WATER DAY (1) WORLD WATER DAY -ZIUA MONDIALA A APEI 2013 (1) WWD (1) WWD 2013 (1) Walt Disney (1) Windows (1) X RAY (1) X'MAS (1) ZIUA ARMATEI (1) ZIUA IDENTIFICARILOR (1) ZIUA METROLOGIEI (1) ZIUA MONDIALA A STRATULUI DE OZON 2012-WORLD OZONE DAY -2012 (1) Ziua Europeana a Parcurilor Nationale (1) Ziua Mondiala a Animalelor 2012 (1) Ziua culturi maghiare (1) Ziua europeana a pasarilor (1) Ziua internationala a dansului (1) Ziua mondiala a apei (1) Ziua parcurilor din Carpati (1) adrenalina (1) aeronautica (1) agricultura (1) albastru (1) albinarit (1) albine (1) alegeri (1) allatok (1) ambulanta (1) anaglyph (1) antiplumb (1) antrenament (1) apa termala (1) aparat foto (1) arc de lumini (1) arheologie (1) arie naturala protejata Raul-Tur (1) aripi (1) asteptare (1) azi (1) barza neagra (1) berze (1) bilute (1) birdwatch (1) black man (1) black stork (1) black- white (1) blues (1) boieri (1) brad (1) cactus (1) cactusi (1) caine (1) caini (1) calatorie in timp (1) camere video (1) capre (1) caprioare artificiale (1) carusel (1) cascada (1) castane (1) casute pasari (1) cavaleri (1) ceara (1) centrala nucleara (1) ceramica (1) ceterasi (1) ciclism (1) ciconia nigra (1) cioban (1) ciocanitoare (1) circ (1) ciuperci (1) cladiri (1) clovn (1) club foto (1) codobatura (1) codobatura alba-motacilla alba (1) colindatori (1) colinzi (1) concurs foto (1) conf.univ.dr.Dorel Gaina Gerendi (1) cotofana-pica pica (1) credinta (1) crocus (1) cruci (1) cu lumina (1) cu telefonul (1) curcubeu (1) cutia milei (1) defrisare (1) desene animate (1) diamant (1) diplome (1) dragobete (1) drepturile omului (1) drops (1) drumuri (1) ecologia (1) educatie (1) educatie de mediu (1) elefant (1) elicopter.armata (1) energie alternativa (1) eroi (1) excursie (1) expozitie cactusi (1) expunere (1) fantezii (1) fara E-uri (1) fazan (1) fenomene meteo (1) filmecske (1) filmuletz (1) filmuletze (1) flori de camera (1) flori rare (1) fluture (1) fluture.macro (1) forme (1) fotografi (1) fotografie (1) fotografii de mesteri-filmulete (1) fotografii vechi (1) fotoreportaj (1) frig (1) frisby (1) fructe (1) ganditorul (1) ganduri (1) gaste (1) ger contrast (1) gheata artificiala (1) global warming (1) gradina (1) grauri (1) green way (1) greenpeace (1) greier (1) grotesc (1) gugusciuc (1) gunoaie (1) halda de pirita (1) halloween (1) hranirea pasarilor (1) iepuras (1) impresii (1) inelari (1) intalnire (1) intalniri (1) intrebare (1) intrecere (1) inundatie (1) invitatie (1) invizibilul (1) istoria fotografiei (1) joaca (1) karting (1) katicabogar (1) la colindat (1) labrador (1) ladybug (1) lant uman (1) lapte (1) link (1) link-uri (1) lisita (1) love (1) luminatia (1) lumini de gheata (1) luna (1) magazin (1) masinute (1) masuratori (1) mere (1) metru (1) mig (1) migratia (1) mioritic (1) miscarea de rezistenta anticomunista (1) mizerie (1) mm (1) monocrom (1) morbid (1) mountain bike (1) muguri (1) munca campului (1) muscarit (1) muzeu (1) narcisa (1) navigatie (1) nefardata paintografie (1) noapte (1) noapte albastra (1) nud (1) nufar thermal (1) nufer (1) nuferi (1) obiecte (1) om (1) ora pamantului (1) orientaristi (1) origami (1) paianjeni (1) paine (1) paintografie (1) paintografie naturala (1) palinca (1) parteneri (1) partie (1) pasare (1) pasarele (1) pasari.animale (1) pasari.portret (1) pascale (1) patinaj (1) peisaj cu barca (1) pescarus albastru-alcedo atthis (1) peste (1) photo contest (1) piata (1) pisica (1) pitigoi albastru (1) plantari (1) plimbare (1) pluta (1) poarta maramureseana (1) port (1) porumbei (1) povestea de la colt (1) primar (1) produse bio (1) produse naturale (1) produse organice (1) proiectie (1) proiectii (1) protectia pasarilor (1) ragcsalo (1) rate (1) raze (1) real (1) reflexii (1) religie (1) remember (1) reproduceri (1) reptile (1) revelion (1) rosu (1) roz (1) sala MilleniumII (1) salonul de primavara (1) sampanie (1) sarbatoare (1) sarbatoarea (1) sarbatori de iarna (1) sarpe (1) sat medieval (1) scanare (1) schiuri (1) sculpturi (1) se intrec cu umbrele (1) septepuntata (1) serie (1) sighet (1) simpozion (1) situatii (1) snow flakes crystals (1) soare (1) social (1) souvenir (1) spital (1) sport extrem (1) star (1) starci (1) statuete (1) statui (1) stele de gheata (1) sticlete-carduelis carduelis (1) street (1) struguri (1) sub 1 cm (1) summit (1) tabara foto (1) tanc (1) targ verde (1) testoase (1) tir-uri (1) traditii (1) trandafir (1) trestie (1) tricolor (1) triptic (1) tun (1) turnir (1) umbrela (1) umor (1) unitate de masura m (1) urare (1) urs (1) usi (1) vale (1) valea Usturoiului (1) valuri (1) vase (1) vax (1) verde (1) versek (1) viata (1) viteza (1) vulpe-fox (1) water (1) wax (1) world wetlands day 2011 (1) ziua mondiala a mediului (1) ziua copiilor (1) ziua mamelor (1) ziua mondiala a diabetului (1) ziua mondiala a mediului 2011 (1) ziua mondiala a mediului 2013 (1) ziua mondiala a mediului 2015 (1) ziua mondiala a sanatatii (1) ziua mondiala a zonelor umede (1) ziua politiei (1) zona verde (1) zoom (1)

top100

TOP100ADD.COM - ADD YOUR SITE, BOOST YOUR TRAFFIC.

COPYRIGHT

Toate fotografiile sunt creatiile mele personale si sunt titularul de copyright ,fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul scris al meu personal. --------- LEGEA nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe

COPYRIGHT

All photos are protected by copyright and cannot be used or reproduced without the written consent of the owner.