duminică, 22 martie 2009

ATENTAT -TAIERI AUTORIZATE ? DE ARBORI INTR-O ARIE PROTEJATA!!!

ATENTAT !-TAIERI AUTORIZATE ???
DE ARBORI
INTR-O ARIE PROTEJATA!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------In plin sezon si de actiuni " LUNA PLANTARII ARBORILOR" intr-o arie protejata sa taiat zeci de arbori seculari !


http://www.apmbm.ro/index.php?cod=31&ce=padurea_bavna

Maramures -Padurea de la FERSIG -Padurea BAVNACu doua zile in urma am scris si v-am relatat despre o crima adusa mediului .Nici nu a trecut prea mult timp si istoria se repeta totul este parca tras la indigo , in regat soseaua Bucuresti-Ploiesti extermina multe hectare de padure . La noi in Maramures mai precis intr-o arie protejata , intr-o rezervatie drujbele nu iarta arbori .Din pacate exista o situatie destul de grava cea ce genereaza pentru viitor o existenta pusa sub semnul intrebari si in viitor este posibil sa ne trezim fara arii protejate .
La intrarea in aceasta rezervatie considerat arie protejata sta o tabla pe care este scris ceva , am sa reproduc citatul :

"Ariile protejate sunt adevarate insule naturale intr-un ocean al dezvoltarii:
"Lumea ariilor protejate reprezinta cea mai importanta mostenire pe care o putem lasa generatiilor viitoare:asigurarea si in continuare a accesului la natura , la materiale si spirituale pe care acesta detine(...) O lume lipsita de arii protejate ,deposedati de situri naturale salbatice ,ar deveni un mediu extrem de sarac"

Adrian Phillips, presedintele CNPPA,IUCNLa intrarea in rezervatie se afla doua panouri cea din stanga cu imagini si cu acest text pe care l-am postat mai sus .Iar cea din dreapta contine o tabela cu flora si fauna, despre speciile vulnerabile, rare ,ocrotite si cu pasarile din aceasta arie .Legiile ariilor protejate sunt nerespectate , agentia de protectia a mediului are pe site-ul propriu ,principal descris legea care ar trebui aplicata ,dar de cine ? de cei care detin aceasta rezervatie ?Romsilva ?cei care au mii de hectare de paduri lipsa in gestiune ? sau APM, SAU GARDA DE MEDIU ? Sa fim seriosi lupul pazeste oile si isi apara doar interesele .

http://www.apmbm.ro/index.php?cod=31&ce=padurea_bavnaPădurea Bavna
(text de pe situl A.P.M)

Rezervaţia de STEJAR PEDUNCULAT BAVNA s-a constituit ca arie protejată prin Legea 5/2000 privind aprobarea Planului de Amenajarea Teritoriului Naţional - secţiunea III - a zone protejate, avand codul 2575.
Rezervaţia de Stejar Pedunculat Bavna este situată pe teritoriul administrativ al comunei Satulung, satul Fersig, si are o suprafaţă de 26,00 ha.
Aceasta se află în custodia Direcţiei Silvice Baia Mare în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 236/2000 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, aprobată cu modificări prin Legea nr.462/2001 prin Ordinul nr.850/2003 privind încredinţarea administrării sau atribuirii custodiei ariilor naturale .
Scopul principal al ariei naturale "Pădurea Bavna" este cel de conservare a diversităţii biologice. De asemenea se urmăreşte excluderea şi prevenirea activităţiilor de exploatare sau utilizare a resurselor naturale care contravin obiectivului de conservare, precum şi asigurarea condiţiilor pentru activităţi educative, recreative şi de cercetare ştiinţifică.
Rezervaţia de stejar pedunculat BAVNA cuprinde exemplare de arborete de stejar pedunculat (Quercus robus) extrem de frumoase, care sunt o sursa de seminţe de calitate deosebită, motiv pentru care s-a creat aceasta rezervaţie.
Pădurea de stejar pedunculat se află la limita inferioară a acestei specii din această parte a ţării, reprezintă un veritabil "eşantion" al codrilor seculari de odinioară din zonă.
Arboretul este constituit din stejar pedunculat pur (Quercus robur) în vârstă de 150 de ani remarcându-se prin monumentalitate, prin aspectul compact - uniform în stadiul de dezvoltare de codru bătrân.
Trunchiurile se caracterizează prin vigorozitate, sunt drepte, cilindrice şi lipsite de crengi pe cca. 2/3 din înălţimea totală care este de aprox. 35 m. Diametrul mediu al trunchiului (la 1,30 înălţime) se înscrie între 75 - 90 cm, iar circumferinţa medie a coloanei, care este de regula simetrică, are cca. 35 m.
Tot aici primăvara înfloreşte laleaua pestriţă, care face parte din flora ocrotită fiind declarată monument al naturii. Semnalăm prezenţa unei colonii masive de Ardea cinerea (stârcul cenuşiu) care cuibăreşte în această pădure.
http://www.apmbm.ro/index.php?cod=31&ce=padurea_bavna


VIZITA , IESIRE, MONITORIZARE , SEDINTA FOTO

Recent am avut o vizita in aceasta zona si am vazut aspecte negative pe care cei abilitati nu stiu cui o sa dea socoteala pentru abuzurile si ilegalitatiile savarsite din aceasta zona.

Am fost in rezervatie cu colegi de la clubul de naturalisti si de fotografie"Arcer" pasionati de mediu, de natura , de fotografie.Am avut prilejul sa observam multe pasari , am realizat imagini , material video si cateva postez aici pentru a intelege si a vedea aspecte din aceasta zona zona in care revin cu drag sa vad starci si multe alte pasari, pasari care se lasa greu fotografiate si bineinteles sa mai vad lalea pestrita .In fiecare an aici am avut activitati, intalnire cu profesori si elevi din imprejurimi , am avut activitati de informare , constientizare si educatie ecologica , am avut activitati de ecologizare , monitorizare al diferitelor specii de pasari . In aceasta rezervatie au fost montate si casute pentru pasari , din pacate cu taierile sau distrus cateva casute montate de scolarii din Miresul Mare si multe cuiburi naturale facute de starci . Au fost taiati copaci chiar in zona unde este colonia de starci. Lucru foarte de grav .Pe cine ia deranjat nu stiu? Precis cand banul este pus ca prioritate pentru unii si nu natura de care depindem ,setea si puterea si viteza cu care vor sa se imbogateasca unii va lasa rani adanci si va aduce schimbari negative .....


Zona este socotit culoar aerian de migratie a pasarilor.Anual trec mii de pasari deasupra padurii, rezervatiei si in apropierea rezervatiei , Somesul e la doi pasi .Azi sambata 21.03.2009.eu personal si cu colegii am observat in perimetrul si in apropierea rezervatiei pasari de apa :nagat , fluierar, rata caraitoare , rata mica si multe alte pasari care ori stationau ori erau in pasaj, in trecere.
Anul trecut si acum doi ani am avut ocazia sa fotografiez si barza neagra .

pasari care sosesc stau si se odihnesc pe balti

Colonia de starci este unic in judet.Pe copaci familii de starci isi fac cuibul. Este un vacarm , o galagie de nedescris ,este un dute vino , este sezonul cand se inperecheaza starcii cenusii.Deja cand scriu aceste randuri starcii stau pe oua si clocesc.


Colonie de starci
Un zbor frumos, o planare si multe altele am surprins azi


O alta mare problema este si constructia unei ferme de porci in apropierea rezervatiei naturale :
Ce sa mai scriu ? Interese bani , mai presus de lege , protectia naturi la noi ? nici vorba !Faptele negative se inmultesc pe zi ce trece . Daca in googel cauti cuvantul distrugere arie protejata sau taieri abuzive , taieri arie protejata te vei mira ca sunt multe exemple, din nefericire si e pacat !Inchei si as dori sa pun punct dar imi este greu .Doresc sa primesc niste raspunsuri la ce se intampla in zona si de ce se intampla cea ce nu ar trebui .
Despre flora si fauna poate am sa incarc o serie de imagini, dar acest lucru in viitorul apropiat ...................Niciun comentariu:

*****


---------------------------------

Ma inspir din natura .Fotografiez orice subiect in afara de nud .Pastrez decenta in redare si nu folosesc photoshop.Incerc sa redau cat mai natural,fara fard si cosmetizari.METEO

online

who's online

categorie

natura (150) peisaj (54) macro (46) pasari (37) animale (33) diverse (32) flori (31) protectia mediului (27) BAIA MARE (26) apa (26) eveniment azi (24) alb negru (22) expozitie fotografica (20) ecologie (19) sarbatorim azi (19) culori (15) filmulet (15) toamna (15) filmulete (13) parc (13) color (11) portret (11) iarna (10) photomagazine (10) Centrul vechi Baia Mare (9) copii (9) lumini (9) mediul (9) meteorologie (9) muzica (9) sport (9) Rezervatia Naturala Paraul Peta (8) cristale de gheata (8) insecte (8) reportaj (8) rezervatie naturala (8) frunze (7) gheata (7) lac (7) obiceiuri (7) roua (7) Baraj -Firiza (6) calatorie (6) datini (6) ornitologie (6) rasarit (6) salvati planeta (6) B/W (5) abstract (5) apus (5) biserica (5) fulger (5) observatii (5) padure (5) paning (5) patinoar (5) versuri (5) ARTA FOTO (4) BAVNA-FERSIG (4) Baile 1 Mai (4) Bucuresti (4) Silhouette (4) aero (4) aeroport Baia Mare (4) cristale (4) educatie de mediu (4) educatie ecologica (4) felicitare (4) folclor (4) istorie (4) oameni (4) photoranger (4) picturafotografica (4) poezie (4) primavara (4) rezervatie (4) show aerian (4) toamna.peisaj (4) traditie (4) veverita (4) viata la tara (4) zbor (4) Maramures (3) Oradea (3) Paste (3) alb-negru (3) aria protejata (3) avion (3) blog (3) casuta (3) club foto visual-arts (3) copac (3) dans (3) efecte vizuale (3) eveniment foto BAIA MARE (3) expozitie (3) fotografia de natura (3) gainusa de balta-gallinula chloropus (3) iarna.zapada (3) la colt de strada (3) la multi ani (3) lumina artificiala (3) natura moarta (3) natura.macro (3) oi (3) ortoptere (3) parc municipal Baia Mare (3) pasari de apa (3) peisaje (3) plante (3) pod (3) presa (3) sanatate (3) seminar (3) show (3) sport.timp liber (3) stil de viata (3) taieri ilegale (3) time lapse (3) tren (3) vernisaj (3) zapada (3) ziua pamantului (3) ziua pasarilor (3) ''ARS RIVULINAE VISION ''-BAIA MARE (2) 2012 (2) AFDPR (2) Bozanta (2) CQ (2) Cluj Napoca (2) Craciun (2) Delta (2) F.I.A.F. (2) Felician Sateanu (2) HD (2) Kaze-photo (2) Lacul Bodi (2) P-ta Cetatii (2) Painting (2) Petofi Sandor (2) Referendum (2) S.O.R. (2) SOR (2) SOR -SATU MARE (2) Sarbatoarea Castanelor (2) Sighetul Marmatiei (2) WORLD WATER DAY -ZIUA MONDIALA A APEI 2011 (2) WWF (2) ZIUA INTERNATIONALA A BIODIVERSITATII (2) Ziua mondiala a meteorologiei (2) Ziua pasarilor si a arborilor (2) adunare sor (2) amfibieni (2) anticianura (2) arie protejata (2) avioane (2) baloane aer cald (2) barci (2) birdwatching (2) biserica reformata (2) buburuze (2) caprioara (2) ceata (2) cianura (2) copaci (2) decembrie (2) delta mea (2) demonstratie aviatica (2) despre fotografie (2) dinamism (2) dragoste fata de animale (2) drosere (2) earth day (2) eco friendly (2) expozitie pictura (2) ferestre (2) festival (2) filmari (2) floare (2) fotografie stil pictura (2) gard (2) hyla arborea (2) invazie (2) iris negru (2) japanese garden (2) japonia (2) jucari (2) kitsch (2) lansare album foto (2) lebada (2) lumina (2) lumina din oras (2) martisor (2) masini (2) mediu (2) midwinter count (2) monitorizare (2) mos Craciun (2) natura 2000 (2) nori (2) om de zapada (2) p-ta Revolutiei (2) pamantul (2) panning (2) pe role (2) pescuit (2) photography (2) picaturi (2) pictura (2) pitigoi (2) plante carnivore (2) ploi (2) polarizare (2) politia (2) poluare (2) poveste (2) primele flori (2) protectia animalelor (2) publicat (2) revolutie (2) roti (2) sepia (2) svenk (2) transhumanta (2) umbre (2) ziua mondiala a mediului (2) ziua pamantului 2011 (2) ''Delta mea'' (1) ''Ipostazele padurii'' (1) .... (1) 1989 (1) 21-22 DEC (1) 3D (1) 3iulie (1) A.P.M.M.M. (1) ANUL INTERNATIONAL AL PADURILOR 2011 (1) Adonis vernalis (1) Ady Endre (1) Alcedo atthis (1) Alexandra Pasca (1) Asociatia Fotografica (1) Baia Sprie (1) Biblioteca judeteaba Petre Dulfu Baia Mare (1) Biblioteca judeteana Petre Dulfu BAIA MARE (1) Budapest (1) CLUB FOTO ARS-RIVULINAE (1) CLUB FOTO ARS-RIVULINAE BAIA MARE (1) Campul Tineretului (1) Catalina (1) Cavnic (1) Cernobil (1) Christmas (1) Cicoarea comună (Cichorium intybus) (1) Cocinella (1) Columbo (1) Craciun in Maramures (1) Creasta Cocosului (1) Curtea de Arges (1) DN 18 (1) Dan Puric (1) Danesti Chioarului (1) Datini si Obiceiuri'' Sighet (1) Duna Tv rozator (1) Dunarea (1) Dunarea. valuri (1) EDWARD WESTON (1) Ella Fitzgerald (1) Eu (1) Europa (1) Fersig (1) Floarea soarelui -Helianthus annuus (1) Foter Fesztival 2012 (1) Foter Fesztival 2013 (1) Fritillaria meleagris -Lalea pestrita (1) Gabriel Moitica (1) Gradina Botanica (1) Herastrau (1) Hollosy Simon (1) Holograma (1) Hungarian culture day -2015 (1) Iris chrysographes (1) Isus (1) Japan (1) KISS (1) Karacsony (1) Lacul Albastru (1) Lacul lebedelor (1) Lathraea squamaria (1) Leonardo Da Vinci (1) Let's do it Romania (1) Levantica -Lavandula angustifolia (1) Lukacs 22:14 (1) Luna padurii (1) M-tii Gurghiului (1) M-tii Gutai (1) Magnolia kobus var. borealalis (1) Magyar kultura napja (1) Mantis religiosa (1) Michael Jackson (1) Miculas (1) Mihai Moiceanu (1) Mihai Viteazul (1) Milvus (1) Miya Kosei (1) Mogosa (1) Mons Medius (1) Monster truck (1) Mos Nicolae (1) NO PS (1) NUCLEAR HAZARD (1) Nagybanya (1) Nick Veasey (1) Nymphaea lotus var.thermalis (1) PODUL VIILOR (1) POLAROID (1) Paul Fusco (1) Pescaras albastru (1) Pet-uri (1) Peter Falk (1) Pitesti (1) Planococcus citri (1) Pribilesti (1) R.I.P. (1) Rana temporaria (1) Razvan Voiculescu (1) Rezervatia naturala Padurea Bavna Fersig (1) RÉTROÉCLAIRAGE (1) S.O.R.BAIA MARE (1) Salticus cingulatus (1) Sasar (1) Sibelius Jean (1) Sibiu (1) Sicista subtilis (1) Somesul (1) Stadion FC Baia Mare (1) Tara Lapusului (1) Targul produselor traditionale si ecologice din Maramures (1) Tintirim (1) Toplita-natura (1) Turnul lui Stefan (1) ULIU SORECAR -buteo buteo (1) UN.ORG.protectia mediului (1) UNEP (1) Valea Muresului (1) Vandalizare (1) Varatec (1) Vidraru (1) WAD (1) WMD (1) WORLD MIGRATORY BIRD DAY 2011 (1) WORLD WATER DAY (1) WORLD WATER DAY -ZIUA MONDIALA A APEI 2013 (1) WWD (1) WWD 2013 (1) Walt Disney (1) Windows (1) X RAY (1) X'MAS (1) ZIUA ARMATEI (1) ZIUA IDENTIFICARILOR (1) ZIUA METROLOGIEI (1) ZIUA MONDIALA A STRATULUI DE OZON 2012-WORLD OZONE DAY -2012 (1) Ziua Europeana a Parcurilor Nationale (1) Ziua Mondiala a Animalelor 2012 (1) Ziua culturi maghiare (1) Ziua europeana a pasarilor (1) Ziua internationala a dansului (1) Ziua mondiala a apei (1) Ziua parcurilor din Carpati (1) adrenalina (1) aeronautica (1) agricultura (1) albastru (1) albinarit (1) albine (1) alegeri (1) allatok (1) ambulanta (1) anaglyph (1) antiplumb (1) antrenament (1) apa termala (1) aparat foto (1) arc de lumini (1) arheologie (1) arie naturala protejata Raul-Tur (1) aripi (1) asteptare (1) azi (1) barza neagra (1) berze (1) bilute (1) birdwatch (1) black man (1) black stork (1) black- white (1) blues (1) boieri (1) brad (1) cactus (1) cactusi (1) caine (1) caini (1) calatorie in timp (1) camere video (1) capre (1) caprioare artificiale (1) carusel (1) cascada (1) castane (1) casute pasari (1) cavaleri (1) ceara (1) centrala nucleara (1) ceramica (1) ceterasi (1) ciclism (1) ciconia nigra (1) cioban (1) ciocanitoare (1) circ (1) ciuperci (1) cladiri (1) clovn (1) club foto (1) codobatura (1) codobatura alba-motacilla alba (1) colindatori (1) colinzi (1) concurs foto (1) conf.univ.dr.Dorel Gaina Gerendi (1) cotofana-pica pica (1) credinta (1) crocus (1) cruci (1) cu lumina (1) cu telefonul (1) curcubeu (1) cutia milei (1) defrisare (1) desene animate (1) diamant (1) diplome (1) dragobete (1) drepturile omului (1) drops (1) drumuri (1) ecologia (1) educatie (1) educatie de mediu (1) elefant (1) elicopter.armata (1) energie alternativa (1) eroi (1) excursie (1) expozitie cactusi (1) expunere (1) fantezii (1) fara E-uri (1) fazan (1) fenomene meteo (1) filmecske (1) filmuletz (1) filmuletze (1) flori de camera (1) flori rare (1) fluture (1) fluture.macro (1) forme (1) fotografi (1) fotografie (1) fotografii de mesteri-filmulete (1) fotografii vechi (1) fotoreportaj (1) frig (1) frisby (1) fructe (1) ganditorul (1) ganduri (1) gaste (1) ger contrast (1) gheata artificiala (1) global warming (1) gradina (1) grauri (1) green way (1) greenpeace (1) greier (1) grotesc (1) gugusciuc (1) gunoaie (1) halda de pirita (1) halloween (1) hranirea pasarilor (1) iepuras (1) impresii (1) inelari (1) intalnire (1) intalniri (1) intrebare (1) intrecere (1) inundatie (1) invitatie (1) invizibilul (1) istoria fotografiei (1) joaca (1) karting (1) katicabogar (1) la colindat (1) labrador (1) ladybug (1) lant uman (1) lapte (1) link (1) link-uri (1) lisita (1) love (1) luminatia (1) lumini de gheata (1) luna (1) magazin (1) masinute (1) masuratori (1) mere (1) metru (1) mig (1) migratia (1) mioritic (1) miscarea de rezistenta anticomunista (1) mizerie (1) mm (1) monocrom (1) morbid (1) mountain bike (1) muguri (1) munca campului (1) muscarit (1) muzeu (1) narcisa (1) navigatie (1) nefardata paintografie (1) noapte (1) noapte albastra (1) nud (1) nufar thermal (1) nufer (1) nuferi (1) obiecte (1) om (1) ora pamantului (1) orientaristi (1) origami (1) paianjeni (1) paine (1) paintografie (1) paintografie naturala (1) palinca (1) parteneri (1) partie (1) pasare (1) pasarele (1) pasari.animale (1) pasari.portret (1) pascale (1) patinaj (1) peisaj cu barca (1) pescarus albastru-alcedo atthis (1) peste (1) photo contest (1) piata (1) pisica (1) pitigoi albastru (1) plantari (1) plimbare (1) pluta (1) poarta maramureseana (1) port (1) porumbei (1) povestea de la colt (1) primar (1) produse bio (1) produse naturale (1) produse organice (1) proiectie (1) proiectii (1) protectia pasarilor (1) ragcsalo (1) rate (1) raze (1) real (1) reflexii (1) religie (1) remember (1) reproduceri (1) reptile (1) revelion (1) rosu (1) roz (1) sala MilleniumII (1) salonul de primavara (1) sampanie (1) sarbatoare (1) sarbatoarea (1) sarbatori de iarna (1) sarpe (1) sat medieval (1) scanare (1) schiuri (1) sculpturi (1) se intrec cu umbrele (1) septepuntata (1) serie (1) sighet (1) simpozion (1) situatii (1) snow flakes crystals (1) soare (1) social (1) souvenir (1) spital (1) sport extrem (1) star (1) starci (1) statuete (1) statui (1) stele de gheata (1) sticlete-carduelis carduelis (1) street (1) struguri (1) sub 1 cm (1) summit (1) tabara foto (1) tanc (1) targ verde (1) testoase (1) tir-uri (1) traditii (1) trandafir (1) trestie (1) tricolor (1) triptic (1) tun (1) turnir (1) umbrela (1) umor (1) unitate de masura m (1) urare (1) urs (1) usi (1) vale (1) valea Usturoiului (1) valuri (1) vase (1) vax (1) verde (1) versek (1) viata (1) viteza (1) vulpe-fox (1) water (1) wax (1) world wetlands day 2011 (1) ziua mondiala a mediului (1) ziua copiilor (1) ziua mamelor (1) ziua mondiala a diabetului (1) ziua mondiala a mediului 2011 (1) ziua mondiala a mediului 2013 (1) ziua mondiala a mediului 2015 (1) ziua mondiala a sanatatii (1) ziua mondiala a zonelor umede (1) ziua politiei (1) zona verde (1) zoom (1)

top100

TOP100ADD.COM - ADD YOUR SITE, BOOST YOUR TRAFFIC.

COPYRIGHT

Toate fotografiile sunt creatiile mele personale si sunt titularul de copyright ,fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul scris al meu personal. --------- LEGEA nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe

COPYRIGHT

All photos are protected by copyright and cannot be used or reproduced without the written consent of the owner.